Naturbloggen

Når vinteren melder sin ankomst, begynder flere fugle at tage det lange træk syd på, for at komme ned til varme og mere føde. Der er dog stadig en del fugle, som bliver tilbage i kolde Danmark, men med den sparsomme mængde af føde ude i naturen, kan nogle af fuglene godt bruge en hjælpende hånd.

Vinteren er lige om hjørnet! Og med vinteren kommer kulden og hvem ved - måske er vi heldige med at få lidt sne.

Her kan du læse lidt om arbejdet bag Naturappen og processen op til at den blev offentliggjort.

Så er efteråret godt på vej og det betyder SVAMPESÆSON. Derfor laver vi her en lille kort introduktion til disse seje organismer. Læs med og lær lidt om svampe og få opfrisket de helt gængse sikkerhedsregler for svampejagt.

En strandtur er ikke bare en strandtur. Der er et hav (høhø;-)) af mulige aktiviteter, man kan give sig i kast med på stranden.Vi vil prøve at samle bare nogle af dem her.

Mariehønen er en af børnenes favoritter. Den er altid nem at kende på sine flotte farver og skarpe mønstre... og så er det sjovt nok en af de insekter, som meget få menensker er bange for at holde og røre ved. Men hvad ved I egentlig om den? Se om I sammen kan svare på vores 10 spørgsmål om mariehøns ;-) ...

Dyr i søen

2020-05-22

Vejret bliver varmere og varmere og der kommer mere og mere liv frem. Det giver rig mulighed for at komme UD og lære sine børn om nogle danske arter.

Der findes mange forskellige slags dyr i Danmark, og nogle ser så eksotiske ud, at man skulle tro de kommer fra Amazonas regnskov. I denne quiz har vi samlet en række forskellige dyr - nogle herhjemme fra og andre fra udlandet. Så kan I med familien dyste om, hvem der kan genkende de danske fra de udenlandske dyr.

Foråret er kommet, og det samme gælder for varmen. Det betyder også, at de første dagsommerfugle er begyndt at komme på vingerne. Sommerfuglene er nogle af de nemmere insekter at lære sine børn i kende, på grund af deres karakteristiske udseende, og hvilken bedre måde end med en god bankojagt?

Så blev det tid til nogle af de danske pattedyr. Prøv at se om I kan finde de 9 pattedyr, som gemmer sig i bokstavsvrimlen - billederne kan give et hint til hvilke dyr I skal kigge efter.