Naturbloggen

Mariehønen er en af børnenes favoritter. Den er altid nem at kende på sine flotte farver og skarpe mønstre... og så er det sjovt nok en af de insekter, som meget få menensker er bange for at holde og røre ved. Men hvad ved I egentlig om den? Se om I sammen kan svare på vores 10 spørgsmål om mariehøns ;-) ...

Dyr i søen

2020-05-22

Vejret bliver varmere og varmere og der kommer mere og mere liv frem. Det giver rig mulighed for at komme UD og lære sine børn om nogle danske arter.

Der findes mange forskellige slags dyr i Danmark, og nogle ser så eksotiske ud, at man skulle tro de kommer fra Amazonas regnskov. I denne quiz har vi samlet en række forskellige dyr - nogle herhjemme fra og andre fra udlandet. Så kan I med familien dyste om, hvem der kan genkende de danske fra de udenlandske dyr.

Foråret er kommet, og det samme gælder for varmen. Det betyder også, at de første dagsommerfugle er begyndt at komme på vingerne. Sommerfuglene er nogle af de nemmere insekter at lære sine børn i kende, på grund af deres karakteristiske udseende, og hvilken bedre måde end med en god bankojagt?

Så blev det tid til nogle af de danske pattedyr. Prøv at se om I kan finde de 9 pattedyr, som gemmer sig i bokstavsvrimlen - billederne kan give et hint til hvilke dyr I skal kigge efter.

På ture ud i skoven, kan man være heldig at finde et dyrekranium. Her er en lille hurtig kraniequiz, der kan laves sammen med børnene - se om I kan gætte et dyr.

Så blev det tid til havens fugle. Prøv at gå på opdagelse i haven, og se om I kan finde en smuk stær eller selvsikker vipstjert og få fyldt bankopladen. Det er en super måde at lære sine børn 9 almindelige fugle i haven.

Byen er fuld af fugle - både de små og søde i parkerne og de mere frække måger ved café-borderne. Fuglene er nu for alvor kommet på vingerne og med denne bankoplade kan I med hele familien se om I kan finde dem alle og få fuld plade.

Har I styr på de store danske pattedyr? Her er en lille hurtig quiz, der kan laves sammen med børnene, for at få styr på lidt facts om nogle af Danmarks store pattedyr. God fornøjelse!

Her er en ny lille ordjagt. Se om du sammen med dine børn (eller bare med dig selv) kan finde de 7 typer af insekter, der gemmer vrimlen af bogstaver.