Bagom Naturappen

2020-09-26

Her kan du læse lidt om arbejdet bag Naturappen og processen op til at den blev offentliggjort. 

Vi har været i gang med Naturappen i halvanden måned nu. Eller det vil sige; vi har været live med appen i 1,5 måned. Der har naturligvis været en masse arbejde inden da.

Det har været noget af en rutsjebanetur, men mest af alt en virkelig spændende rejse at begive sig ud på. Fra at få ideen til at kontakte Frederik (vores teknisk ansvarlige og gode kammerat), til at tage billeder og opsætte design, producere selve indholdet, lave  en instagramprofil, oprette CVR, sætte sig ind i skat og moms osv. osv. 

I foråret gik vi i en corona-bobbel med vores ide om et digitalt naturunivers, der skulle invitere den danske natur ind børnefamiliernes hverdag. Et digitalt univers, der skulle være med til at motivere halvstore børn til at gå på jagt efter biller og blomster. Og ikke mindst skulle dette naturunivers øge børns kendskab til vores seje danske arter.

Vi havde alle visionerne og drømmene på plads. Men det var super nervepirrende pludselig at skulle føre dem ud i virkeligheden. 

I april-maj-juni arbejdede vi på højtryk for at få alle tingene til at gå op i en højere enhed (samtidigt med at vi begge læste til hver vores eksamener). Særligt versionen til iPhones gav os mange udfordringer. En af udfordringer har vi ikke løst endnu - nemlig den, at man på iPhones skal slå vågeblus fra i sine indstillinger, når man vil gøre brug af appens lydunivers. Det var det største kompromis vi måtte tage. Til gengæld fik vi opfyldt alle ønsker til appens funktioner og oveni købet lod den til at blive utrolig brugervenlig og nem at finde ud af. 


            "I løbet af juni og juli måned var vi dog ved at miste modet (...) Vi sendte appen afsted til AppStore og GooglePlay og fik den afvist flere gange" 

I løbet af juni og juli måned var vi dog ved at miste modet - der var masser af tekniske udfordringer og mange små detaljer, der skulle styr på. Vi sendte appen afsted til AppStore og GooglePlay og fik den afvist flere gange. Netop som vi havde løst ét problem, opstod et nyt... og hver indsendelse tog flere dage. Mange af afvisninger handlede om små irriterrende (synes vi) detaljer som f.eks. at privatlivspolitik skulle stå oven over handelsbetingelser i stedet for under.

Heldigvis havde Frederik masser af tålmodighed OG forberedt os på, at denne sidste del kunne trække tænder ud. Det var nemlig nu, at en masse tekniske detaljer skulle falde på plads. Han var skide sej og arbejdede sene aftener for at finde løsningerne.

Men i al den ventetid, havde vi pludselig tid til at spekulere i, om det overhovedet var en god ide? Ville folk tage godt imod appen? 


          "Bliver Naturappen bare én stor udgift for os? Er der overhovedet nogen, der gider at investere penge i os og vores app?"  

Ret sent under udarbejdelsen af appen fandt vi også pludselig ud af, at vi ville få månedlige udgifter ved at have Naturappen liggende tilgængelig. Det satte yderligere gang i tankerne: Bliver Naturappen bare én stor udgift for os? Er der overhovedet nogen, der gider at investere penge i os og vores app?


I august lykkedes det dog endelig. Vi stod vi nu med vores færdige app i hånden. Og i dag er vi stadigvæk helt høje over, at det lykkedes. Sammen med Frederik har vi skabt en app HELT og aldeles fra bunden. En ægte hjemmelavet app.

      "Alle de børn vi selv har brugt den sammen med, har ELSKET den."

Appen er ikke fejlfri. Men den kan alt det vi drømte om. Og hvad endnu bedre er... alle børn vi selv har brugt den sammen med har ELSKET den. 


Nu arbejder vi så løbende på at udvide indholdet til appen. Lige nu ligger der 14 bankoplader, 5 naturfortællinger, 1 naturhistorie og 5 naturmeditationer.

Vi har skrevet en liste over de bankoplader og lydfortællinger vi ønsker at udgive i løbet af efteråret og I er MEGET velkomne til at komme med ønsker til den liste!

Vi ELSKER denne del af arbejdet - at skabe naturformidling i børnehøjde. Og vi elsker at vi nu kan fordybe os i denne del. At vi så tilmed får gode tilbagemeldinger fra jer, gør det bare endnu bedre. Vi bliver SÅ glade, når vi ser, at I er ude med Naturappen på jagt efter svampe og efterårstegn, eller når I slutter dagen af med en hyggelig naturfortælling fra lyduniverset.

Generelt er vi bare SÅ taknemmelige for jeres opbakning!! TAK for at I følger med på instagram! Tak for at I henter appen! Tak for at I deler og spreder ordet. Og ikke mindst KÆMPE KÆMPE TAK til jer der har tillid til os, ser en værdi i Naturappen og vores vision og derfor investerer penge i appen. TAK! Det betyder alverden for os!

Det gør det hele den lange rutsjebanetur værd! 


// Emil og Lærke