Dyr i søen

2020-05-22

Vejret bliver varmere og varmere og der kommer mere og mere liv frem. Det giver rig mulighed for at komme UD og lære sine børn om nogle danske arter. 

En af vores egne helt store favorit aktiviteter er at fange dyr ved søen. Det er nemlig både nemt, hyggeligt og lærerigt. 

Det eneste man egentlig skal bruges er: 

- Et fiskenet 

- En hvid bakke, balje eller spand I kan hælde dyrene op i 

- Evt. et par gode gummistøvler 


Men hvad kan I så finde ved søen? Nedenunder får I nogle eksempler på arter, som I kan kigge efter i søen: 


Skrubtudse: Man kan nærmest altid være sikker på at finde en tudse, og specielt skrubtudsen er meget normal at finde. Skrubtudsen med sine flotte store gule øjne er ikke til at tage fejl af. Det samme gælder for dens æg. Skrubtudsemor lægger dem nemlig på snor-lige rækker, i modsætning til nogle af de frøer og tudser, der lægger dem i en stor bunke. 

Haletudser og æg: Det er næsten umuligt at sige sø uden også at sige haletudser og æg. Om foråret og sommeren er frøer og tudser i fuld gang med at sætte nye unger til verdenen, og det er altid let at få øje på. Helt inde ved vandkanten kan man enten finde store klynger af æg eller små haletudser, som lystigt svømmer rundt.

Almindelig vandnymfe: I slutningen af maj kommer de lynhurtige guldsmede på vingerne. En af disse er den almindelige vandnymfe, som kan kendes på den helt slanke krop og skarpe farver. Hannen er den med flest farver og har en flot blå farve, mens hunnerne ofte har en mere afdæmpe gulgrøn farve. 

Skøjteløber: Skøjter smukt og elegant henover vandoverfladen. Men sine midterste ben som årer i en robåd flytter den sig rundt på vandet for at finde små insekter, som den kan spise.

Stor vandkalv: Den er meget almindelige i Danmark, og kan kendes på sin store flotte sorte krop. Den elsker at gå på rov, og den spiser både regnorme, insektlarver, haletudser og endda små frøer.