Om Naturappen

Naturappen er et værktøj til alle, der ønsker at lære lidt mere om det, de møder på sin vej ude i naturen. Det kan være svært at motivere halvstore børn og unge til at begive sig ud i naturen og ikke mindst at motivere dem til at interessere sig for planter og insekter - ja og vores biodiversitet generelt.

Naturappen er tiltænkt som et værktøj til netop dette. Et let og tilgængeligt værktøj til at begive sig ud i naturen og lære om det du ser her og nu  uden at skulle slæbe bøger og plancher med ud hver gang.  

Alt det tekniske er udviklet af Frederik Grummesgaard - vores gode ven. Han har lavet ALT fra bunden og har gjort et mega sejt stykke arbejde. Vi er så glade for  resultatet. Der har dog helt uundgåeligt (grundet vores ressourcer) været nogle kompromisser at tage. Men vi håber, at folk vil tage godt imod den, og så vil vi selvfølgelig løbende arbejde på at forbedre detaljerne. 

Praktisk:

Fordi det (både årligt og månedligt) koster os penge at have appen liggende og fordi vi bruger meget tid på at udvide indholdet af bankoplader og lydfiler har appen en pris: 

Den koster 69 kroner for 3 måneder og 199 kroner for et år.

Men der er ingen løbende abonnementer. Man skal selv aktivt købe 3 måneder/1 år mere, hvis man vil fortsætte. Og vi er taknemmelige for hver og en, der skulle have lyst til at støtte vores projekt. 

Inder under "Opdagelse" kan man finde forskellige bankoplader, som man kan tage ud i naturen og prøve at udfylde. Hver bankoplade indeholder 8 arter, som man skal prøve at finde. 

Naturbankoen er tiltænkt en sjov og interaktiv måde at lære om nogle almindelige danske arter. Med bankopladerne i forskellige niveauer, kan man nemlig gå på jagt efter fuld plade og læse om nogle af de mest almindelige arter man finder undervejs. 

Bankopladerne kan øve børnene i at få øje på og genkende arter i naturen og på sigt måske huske nogle af dem. Desuden vil børnene også løbende få indsigt i, hvor i naturen man kan finde de forskellige arter. 

Der er både bankoplader til de mindre børn (niveau 1) og til de større børn eller endda måske voksne (niveau 3). Sortimentet af bankoplader vil i løbet af året blive udvidet.

Man er desuden mere end velkommen til at ønske nogle temaer til bankoplader. 

Inde under Naturfortællinger ligger der forskellige kategorier af lydfiler:

Der er Naturmeditationer, lærerige fortællinger og små historier med et mere skønlitterært element. 

Tanken bag disse lydfiler er, at børnene måske på sigt vil komme til at kende mere til eller være mere bevidst om naturen omkring dem. Måske vil de lægge mere mærke til fuglesang, kryb og kravl, huler i jorden og farver på bladene. 

I hvert fald er lydfilerne en nem måde at bringe naturen mere ind i børnenes liv - f.eks. som en godnatfortælling eller lidt baggrunds-underholdning mens man sidder og tegner. De kan bruges lige præcis, som det passer ind i jeres familie.