Om os

   
Her kan du læse lidt om os - Emil og Lærke. Vi har sammen skabt dette univers og her kan du læse lidt om vores baggrund og vision. 

    

Lærke:

Jeg er medicinstuderende og interesserer mig meget for sundhed - både for mental og fysisk sundhed og ikke mindst velvære. Jeg bruger selv naturen som et pusterum, et sted hvor jeg lader energien op. Derudover bruger jeg naturen, som et godt sted til samvær, nærvær eller lidt mindfulness.

Jeg finder det utroligt interessant og fascinerende, hvordan færden i naturen kan gå ind og påvirke både børn og voksnes mentale helbred. 

       "Jeg ser derfor også dette univers som et værktøj til at hjælpe flere familier til at få glæde af de sundhedsmæssige goder, der kan hentes ved at færdes i naturen"

Desuden er jeg selv vokset op med en naturvejleder som mor, og har derfor selv været priviligeret at have en barndom med masser af store og små naturoplevelser og det er jeg evigt taknemmelig for. 

Sammen har vi prøvet at skabe et univers, der kan inspirere flere mennesker til at komme ud i naturen og få den sundhedsmæssige gevinst, men også lære om og få indsigt i den danske natur. Vi elsker at vi kan kombinere hver vores vision om samme projekt, hvor Emil med sin biologi-baggrund kommer til at stå forrest. 

"Naturen har glæde af, at vi har glæde af den"

Vi tror, at naturen har glæde af, at vi har glæde af den. 

Vi VED, at vi har glæde af naturen - både børn og voksne. Naturen har en afstressende effekt på os og stimulerer vores kreativitet og fantasi. Men vi tror også på, at naturen har glæde af, at vi har glæde af den. Vi tror nemlig på, at man bliver nødt til at værdsætte noget, før man får lyst til at passe på den. Derfor tror vi på, at det vil være godt for naturen, hvis flere kommer ud i den og får gode oplevelser. Og endnu bedre, hvis flere får mere viden om den danske natur og alle de fantastiske arter der er derude. 

Som Richard Louv sagde: "Hvis vi skal redde miljøet, må vi begynde med at redde en truet art: Barnet i naturen"


Emil:

Jeg er biologistuderende og vild med den danske natur. Jeg brænder for særligt 2 ting:

1) At passe på naturen med alle dens fascinerende arter og samspil

2) At smitte andre med min begejstring for den danske natur, så de også får glæde af den og lyst til at passe på den.

Jeg er over halvvejs på biologistudiet og beskæftiger mig mest med økologi (planter, svampe, insekter, større dyr og deres adfærd). Jeg har arbejdet på Institut for Bioscience - Biodiversitet, hvor jeg har udført et studie om sommerfuglen Hedepletvinge.

Desuden ELSKER jeg at formidle. Dette har jeg dyrket igennem mine jobs hos AarhusVand og Væksthusene i Botanisk have. Jobs som jeg virkelig elsker, fordi jeg får lov at dele ud af nogle sjove og lærerige naturfortællinger.

Jeg kommer ofte begejstret hjem fra arbejde til Lærke med nye sjove naturfortællinger, og snakker tit om, hvordan jeg drømmer om at nå ud til mange flere mennesker.

        "Og det er netop det jeg kan med dette univers, der både kan gøre folk klogere på den danske natur OG give anledning til lærerige og fællesskabende naturoplevelser"